Wat Facebook statistiek vertelt over je doelgroep

Voor wie doe je het?

Vraag jij je ook wel eens af voor wie je eigenlijk je Facebook berichten schrijft? Wie je er precies mee bereikt? Want je hebt, als het goed is, een duidelijke doelgroep voor ogen. Maar lezen die mensen jouw berichten ook?

Als ik mijzelf als voorbeeld neem; ik richt mij op mijn zakelijke Facebook pagina op vrouwelijke ondernemers van 40+. Als ik een Facebook bericht schrijf dan heb ik  één van mijn klanten uit die groep voor ogen.

Michelle of Joop

‘Waar kan ik Michelle, want zo heet zij, mee helpen?’ Dat is de insteek bij elk van mijn berichten. En ik zoek er een foto bij, waarvan ik verwacht dat Michelle die mooi vindt. Ik plan het bericht in op een tijdstip, iets vóórdat zij waarschijnlijk online komt.

Maar hoe weet ik zo zeker dat ik niet 30-jarige Joop bereik? En ook zoiets, hoe weet ik wanneer Michelle waarschijnlijk online is?

Dit kun je allemaal op je zakelijke Facebook pagina vinden en in onderstaande video ( 1:13 min.) leg ik uit wáár.

doelgroep

Wat statistiek je nog meer vertelt

Naast dat je kunt zien welke mensen jij bereikt op Facebook, hoe oud zij zijn en wanneer zij online zijn is er nog veel meer uit je statistiek te halen. Neem regelmatig de tijd om er door heen te gaan. Bekijk welke van je berichten het goed hebben gedaan. Welke berichten veel interactie hebben opgeleverd.

Probeer uit te zoeken wat werkt en wat niet werkt en herhaal die berichten die succesvol zijn. Het kan het soort vraag zijn, een bepaalde tip die goed aanslaat of het zijn juist je quotes die de meeste reacties opleveren.

Geef het tijd

handsonsocialmediaGoed, je houdt statistiek bij en je weet dat je de juiste mensen bereikt. Je plaatst berichten op de tijdstippen waarvan je weet dat je fans online zijn. Wanneer zie je dan de resultaten?

Realiteit is dat je met social media een lange adem moet hebben. Het kan maanden tot een jaar duren voordat je groei ziet in het aantal klanten.

Langzaam aan zal het aantal vind-ik-leuks van je pagina groeien, je onderneming bekender worden en uiteindelijk levert het betalende klanten op.

Als je maar volhoudt!

En ik ben benieuwd, hoe vaak kijk jij  je Facebook statistiek na? Deel het hieronder!

Veel succes met je Facebook marketing!

Willy

ps. wil je dit artikel delen in je netwerk zodat jouw bevriende collega’s ook hiervan kunnen profiteren? Dank je wel!

Zullen we contact houden?

Ontdek Facebook updates, marketingtips en meer op mijn Facebookpagina.
Bekijk mijn foto’s mét Instagragram tips op mijn Instagram.
Twitter mee en lees al mijn marketingtips en tricks op Twitter.
Link met mij op LinkedIn.
Bekijk mijn leerzame video’s op Vimeo.

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: