– Checklist – De ideale klant

hands on social media logo

Hoe je de juiste woorden vindt waardoor potentiële klanten naar je luisteren.

Je klanten kennen en begrijpen is een essentieel onderdeel van je bedrijf. 

Het helpt je om betere producten en diensten te creëren en om teksten te schrijven waarmee je direct de aandacht trekt. Dat lukt je wanneer je je  focust  op de een specifieke doelgroep. Wat je hierbij helpt is het beschrijven van een ideale klant. 

Loop deze checklist door en beschrijf je ideale klant met zoveel mogelijk details. Het doel is haar of hem zo goed te kennen dat je kunt denken, voelen en praten als deze persoon. Denk aan de persoon die jij wilt en kunt helpen. Degene die jou wil en kan betalen en waar je er wel 100 en meer van wilt hebben!

LEVENSOVERTUIGING

– Ik ken de geloofsovertuiging van mijn ideale klant en ben in staat mijn communicatie hier op af te stemmen, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

BOEKEN, FILMS, SERIES, MUZIEK

– Ik weet waar mijn ideale klant het liefst naar kijkt, of niet naar kijkt, welke boeken favoriet zijn en van welke muziek zij houdt.

GUILTY PLEASURES

– Ik ken de ‘Guilty Pleasures’ van mijn ideale klant en ik kan daarmee spelen in mijn social media marketing.

VRIJE TIJD EN VAKANTIES

– Ik weet wat mijn ideale klant het liefst doet in haar vrije tijd en van welke vakanties zij droomt. 

GEDACHTEN

– Ik weet wat ze tegen zichzelf zegt, welke verhalen ze zichzelf vertelt, waar ze zich zorgen om maakt als het gaat om waar ik haar bij kan helpen. 

Heb je deze checklist doorgelopen?

Mooi, dit zal je helpen en inspireren bij het schrijven van je marketingteksten. Want bedenk dat jouw toekomstige klant angsten, onderzekerheden en twijfels heeft. En iedereen wil gezien en begrepen worden.

Door je in te leven in je ideale klant ga jij woorden gebruiken die er voor zorgen dat ze dit vertrouwen bij jou vinden.
Hierdoor vang je de aandacht en gaan ze met interesse naar je luisteren. En zo komt die stap om een betalende klant van jou te worden steeds dichterbij.

Veel succes!

Willy

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: