– Checklist – Meer vind-ik-leuks voor je Facebookpagina

hands on social media logo

Meer vind-ik-leuks voor je Facebookpagina

Hoe meer mensen jouw Facebookpagina leuk-vinden hoe groter de kans op klanten. Dat klinkt logisch toch? Maar hóe krijg je meer volgers? Organisch, dus zonder adverteren? 

Een Facebookpagina is een prachtige gratis mogelijkheid om mensen kennis te laten maken met je bedrijf, je diensten en producten. Je kunt op die pagina informatie geven over je bedrijf en berichten delen met je volgers waarmee je een warme band opbouwt.

Zodat ze, op het moment dat zij er klaar voor zijn, contact met je opnemen of je website bezoeken en een klant bij je worden.

Loop deze checklist door of jij alle mogelijkheden benut. Kom je iets tegen wat je nog niet actief inzet?
Ga daar dan aankomende week mee aan de slag.

FACEBOOK VRIENDEN

– Nodig al je Facebook ‘vrienden’ uit je Pagina leuk te vinden. Als zij reageren op je berichten zien hun Facebook-vrienden dit, waar potentiële klanten tussen kunnen zitten.

LIKE BOX

-Plaats een zogenaamde ‘Like Box’ op je website. Deze plug-in laat aan je website bezoeker zien welke van haar of zijn vrienden jouw Pagina al leuk-vinden. Dat geeft vertrouwen en maakt de stap om jouw Pagina te gaan volgen gemakkelijker.

HANDTEKENING

– Zet een link naar je Facebook Pagina in je e-mailhandtekening.

OFF LINE

– Vermeld je Facebookpagina op je visitekaartje, folders en briefpapier.

VIND-IK-LEUKS

-Controleer wekelijks of er mensen zijn die je berichten hebben leuk-gevonden en je pagina nog niet volgen. Nodig deze mensen uit.

Blijf actief
Heb je deze checklist doorgelopen en actie genomen? Noteer dan in je agenda wanneer je hier weer doorheen gaat. Want je krijgt er misschien in der loop der maanden nieuwe vrienden en likes voor je berichten bij. En daar zitten vast mensen tussen die jouw pagina nog niet volgen.

Veel succes!

Willy

...nog meer interessante Blogs:
2 berichten
 • Ariane Meershoek
  Beantwoorden

  Ha Willy! Ik heb een vraagje bij de laatste tip (Controleer wekelijks of er mensen zijn die je berichten hebben leuk-gevonden en je pagina nog niet volgen. Nodig deze mensen uit.): Is daar een standaard functie voor in FB, of moet ik alle likes zelf een voor een screenen?

  • Willy
   Beantwoorden

   Dag Ariane, een goede vraag. Je krijgt melding van Facebook als mensen je bericht leuk vinden. Op die meldingen kun je wekelijks op klikken, dan alle vind-ik-leuks van het betreffende bericht vind je dan bij elkaar. Succes!

Laat een bericht achter of stel een vraag: