De meest gewaardeerde Instagram filters

Instagram filters kiezen

Op Instagram heb je de keuze uit tientallen filters. Het ene filter maakt je foto contrastrijker, de andere geeft je foto een vintage-look. Voedsel ziet er smakelijker uit en de natuur sprankelt.

Als ondernemer is het interessant te weten dat je met de juiste keuze meer hartjes krijgt op je Instagram bericht.

Misschien vraag je je nu af hoe dat komt. Een terechte vraag.

Uit een groots onderzoek van Canva blijkt dat mensen wereldwijd bepaalde filters aantrekkelijk vinden. Ze reageren vaker op een bericht waar zo’n filter is gebruikt.

Een aantal filters werken extra goed voor foto’s waar natuur, voeding, kleding of mensen op te zien zijn.

willy filter

Natuurfoto’s

Bossen in herfstkleuren, zonnige stranden en bloemen, de natuur is een gewild onderwerp van Instagrammers.

Het filter dat het meest wordt gewaardeerd als het gaat om natuurfoto’s is Valencia.

Valencia zorgt voor meer helderheid, warmte en geeft net wat extra dimensie aan saaie kleuren.

Gemiddeld krijgt een foto met dit filter wereldwijd 121 hartjes. Dit zijn 30 meer hartjes dan een foto zonder.

Voedsel

Pasta met een tomatensaus, een caramelkleurige cheesecake of een verse vruchtensalade. Life style coaches delen vaak hun favoriete gerechten. Maar het ziet er niet altijd even smakelijk uit.

Voedselfoto’s vragen om bewerking.

Foto’s met het filter Skyline krijgen meer likes dan zonder filter. Gemiddeld 91 hartjes omdat Skyline de kleuren net iets intenser maakt dan de oorspronkelijke foto.

Mode fotografie

Veel van mijn klanten werken als kleurcoach. En voor hen is het goed te weten dat een foto zonder filter veel minder wordt gewaardeerd als het om stoffen gaat.

Een gemiddelde mode foto zonder filter krijgt 87 hartjes. Daarentegen belonen Instagram gebruikers modefoto’s met het filter Kelvin met maar liefst 162 hartjes.

Geen filter voor selfies

Grappig genoeg staat in het onderzoek van Canva ‘Normaal’ bovenaan.

Dat wil zeggen dat selfies ‘zonder’ het meest worden gewaardeerd.

Ze krijgen gemiddeld 78 hartjes. Wil je je foto toch bewerken, denk dan aan Slumber. Deze is het hoogst scorend met gemiddeld 69 hartjes. Gevolgd door Skyline en Dogpatch met beide 67 hartjes.

De overall winnaars

Iedereen bekijkt de wereld met zijn eigen filter. We zien allemaal iets anders. Op Instagram zijn we het aardig met elkaar eens. Als je je daar bewust van bent dan is het de moeite waard om filters te proberen.

Ben je geen stylist of natuurfotograaf? Onthoud dan dat Clarendon wereldwijd het meest wordt gewaardeerd, gevolgd door Juno en Valencia.

Probeer het eens.

Canva doet overigens meer dan onderzoeken. Het is een handig, gratis beeldbewerkingsprogramma voor al je foto’s. Voor degene die nog niet bekend is met Canva of het te ingewikkeld vindt heb ik een mini-cursus voor een mini-prijsje. 

Stap voor stap leg ik je uit hoe je foto’s rechtzet, tekst in de foto plaatst en de foto op het juiste formaat per platform uitsnijdt.

Aan de slag met Instagram

Ik kijk uit naar je foto’s met filter, tag mij als je een favoriet hebt gevonden. Je vindt mij op Instagram als Willyvalk

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: