Alles wat je wilt weten over gewenste én ongewenste volgers op Instagram

Help! Een ongewenste volger...

Hi gorgeous…

Je opent je privé-berichten op Instagram en daar heb je er weer één!
Dit keer een knap uitziende militair die je aanspreekt.

Tijdens de Instagram challenge deze zomer werden er veel vragen aan mij gesteld over deze mannen. Sommige deelnemers waren helemaal nieuw op Instagram en schrokken zich rot. “Help, ik word gevolgd door allerlei vreemde types en sommigen sturen mij zelfs berichtjes. Wat moet ik hier mee?”

Gelukkig kon ik ze gerust stellen en vertellen wat je kunt doen aan deze ongewenste volgers.

In dit artikel lees je hoe je aan deze mannen komt én er vanaf komt. Daarnaast tips hoe je aan relevante volgers komt.

400x40094

Hoe ze jou vinden

Je zult je misschien afvragen hoe zo’n Amerikaanse militair jou heeft gevonden. Of zo’n knappe jonge vent waarvan je niet gelooft dat die werkelijk geïnteresseerd is. Er zijn meerdere mogelijkheden hoe ze bij jouw account komen.

Het kan zijn dat het werkelijk een eenzaam persoon is die op zoek is naar contact en per toeval bij jou terecht is gekomen. Waarschijnlijker zijn het ‘bot’s’, programmaatjes die je via hashtags en woorden vinden. Dit zijn fake-accounts waar geen echte mensen achter zitten. Het gaat alleen om veel volgers. Want ze hopen dat je dit account gaat volgen. Want sommige gebruikers kopen volgers en likes. Bizar toch? Gelukkig neemt Instagram neemt allerlei maatregelen om dit tegen te gaan..

Wat kun jij zelf doen?

Als je wordt benaderd door iemand via een privé-bericht blokkeer je die gebruiker. Ga niet in gesprek. Rapporteren is ook een mogelijkheid.
Als je nog niet veel volgers hebt kun je ze ook verwijderen als volger. Vind je dat teveel werk of omslachtig? Laat ze dan gewoon staan, vaak verdwijnen ze vanzelf. En Instagram doet ook regelmatig opruimacties en worden ze vanzelf verwijderd.

Verhouding tussen volgen en gevolgd worden

Wat direct een indicatie is dat het om een niet-betrouwbaar account gaat is dat de verhouding volgend en gevolgd worden volledig uit balans is. Er worden (tien)duizenden mensen gevolgd door zo’n account en bijna niemand volgt hen.

Het is daarom voor jezelf goed om in de gaten te houden dat het aantal mensen dat je volgt in verhouding is tot je volgers. Als je in een enthousiaste bui honderden mensen bent gaan volgen en je hebt zelf maar 10 volgers, dan geeft dat een vreemd beeld. Het lijkt er van de buitenkant op dat je aan het spammen bent en dat komt weinig professioneel over. Probeer de balans te houden. Het liefst iets meer volgers dan volgend.

Hoe kom je aan relevante volgers?

Het aantal volgers dat je hebt is eigenlijk niet zo interessant. Het gaat namelijk om de kwaliteit van je volgers. Mensen die geïnteresseerd zijn in jouw diensten en producten. Dat is wat je graag wilt, toch?

Om dat voor elkaar te krijgen zorg je er in ieder geval voor dat je profiel direct duidelijk maakt wie je bent en wat je doet. Je kunt alle tips & tricks voor een aantrekkelijk Instagram profiel hier gratis aanvragen.

Heel veel succes en vooral plezier met Instagram marketing!

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: