Hoe je Instagram Verhalen bundelt in Hoogtepunten

Instagram Verhalen; ze zijn leuk om te maken én om naar te kijken. De reden dat ze populair zijn zit in het feit dat ze maar 24 uur te zien zijn. En ze zijn vaak lekker spontaan gefilmd. Wel jammer voor ons ondernemers dat ze zo kort voor onze volgers te zien zijn.

Daarom is het handig te weten dat je je beste Verhalen kunt bundelen. Je volgers kunnen je Verhalen namelijk bekijken in de zogenaamde Hoogtepunten.

De voordelen van Hoogtepunten op je zakelijke Instagram account

Met Instagram Hoogtepunten, zoals de ronde plaatjes in de foto hieronder, ben je in staat een mooie bundeling te maken van jouw beste Verhalen. Want de Verhalen die je toevoegt aan een hoogtepunt worden in je profiel weergegeven, zelfs nadat je Verhaal is verdwenen.

Deze Hoogtepunten zijn naar je eigen huisstijl aan te passen en maken je Instagram profiel nóg aantrekkelijker voor nieuwe volgers.

Je laat in je Hoogtepunten zien wat belangrijk is. Bedenk wat voor een potentiële klant noodzakelijk is om te weten over jouw bedrijf. En wat je wilt delen over jou als mens. Vervolgens maak je Verhalen die iets vertellen over je aanbod, je events, jouzelf en eventueel je hobby of je familie.

willy-valk

Zo maak je Hoogtepunten

  • Ga naar je profiel door rechtsonder op je foto te tikken.
  • Tik op de + of op Hoogtepunten als je die nog niet hebt.
  • Er opent zich een overzicht van alle Verhalen die je hebt gemaakt. Kies het verhaal dat je wilt toevoegen aan een Hoogtepunt en tik op Volgende. Heb je nog geen verhalen, kies dan in plaats van een bericht maken voor Verhaal. Volg de stappen op je scherm. En lees dan dit artikel om te ontdekken waarom die Verhalen zo handig zijn.
  • Kies nu een omslagfoto* en geef je Hoogtepunt een naam. Geen zorg, je kunt dit later nog bewerken.
  • Tik op Toevoegen (iPhone) of Klaar (Android).

* Het staat professioneel als je Hoogtepunten in de kleuren van je huisstijl zijn. Om dat voor elkaar te krijgen is Canva handig. Je maakt een vierkant ontwerp en slaat die als foto op. Bij het kiezen van de omslagfoto voor je Hoogtepunt, tik je op het camera symbool en je kiest je zelf gemaakte ontwerp.

hoogtepunten

Bestaande Verhalen toevoegen aan bestaande Hoogtepunten

Als je eerder Verhalen hebt gemaakt, kun je ze alsnog gebruiken. Je hebt vast een Verhaal dat de moeite waard is om toe te voegen aan je Hoogtepunten.

Ga naar je Hoogtepunten in je profiel en houd dat Hoogtepunt vast waar  je een Verhaal wilt voegen. Er opent zich een venster, kies dan voor ‘Hoogtepunt bewerken’. Tik vervolgens op Verhalen en kies degene die je wilt toevoegen.

Instagram Profiel

Door actief te zijn met het platform zal Instagram je belonen door je onder de aandacht te brengen bij mensen die jouw account nog niet volgen.

Daarvoor is het wel belangrijk dat je profiel er tip top uitziet. Want er wordt in een paar seconden besloten of je gevolgd gaat worden of niet. Om je profiel onweerstaanbaar te maken voor de juiste mensen heb ik een profiel checklist gemaakt. Je kunt deze hier gratis aanvragen

Heb je je profiel ge-updatet en wil je feedback van mij? En niet alleen over je profiel maar ook over je berichten, foto’s, teksten? Tezamen met tips om tijd te besparen?
Dan is de Social Media Scan wellicht voor jou dé manier om je Instagram marketing naar een hoger level te brengen.

Instagram Succes Jaarprogramma

Wekelijks samen berichten posten aan de hand van de Hands on Contentkalender en maandelijkse verdieping via Zoom. Tel daarbij op 50 praktische lessen en je hebt in het kort het jaarprogramma over marketing op Instagram. Helemaal geschikt als je het lastig vindt om consistent te posten. Als je er tegenop ziet om alles in je eentje uit te vinden en graag een stok achter de deur hebt. Informeer wanneer de volgende groep start.

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: