Hoe je #TBT als strategie gebruikt op Instagram

#tbt

Heb jij wel eens gehoord van #tbt? Het staat voor ThrowBack Thursday.

Dit is als mensen foto’s van zichzelf uit het verleden plaatsen en terugblikken naar die tijd in hun leven. Het is een aardige manier om de selfies van nu af te wisselen met kiekjes uit de oude doos. En… iedereen vindt die oude foto’s geweldig 😉

En dat is fijn voor jou als ondernemer. Want je wilt graag een band opbouwen met je klanten, toch? Maar hoe vul je Throwback Thursday concreet in?

Foto’s van jezelf

Het kan in het begin vreemd voelen om foto’s uit je kindertijd of andere periodes uit je leven te delen.

Toch maakt het je ‘menselijker’, minder zakelijk. Zorg wel, als het kan, voor een link naar je bedrijf. Dus nu niet ‘zomaar’ een foto uit je kindertijd op Instagram zetten. Dan schiet je het doel van #TBT als ondernemer voorbij.

Een paar voorbeelden

 • Ben jij een voedingsexpert? Dan is een foto waarop je als peuter een stuk fruit eet geweldig relevant.
 • Plaats een foto van jezelf in de speeltuin als je nu een wandelcoach bent.
 • Een foto dat je op je moeders hoge hakken loopt is fantastisch als je nu stylist bent. Of jij achter een verjaardagtaart als je nu een bakkerij hebt.
 • Organiseer je nu reizen, dan is een vakantiefoto van jou als tiener in een ver land helemaal geschikt.
 • Foto’s van diploma uitreikingen zijn geweldig als je iets te vieren hebt in je bedrijf omdat je een succesvol een studie hebt afgerond.

Waar je ook aan kunt denken, is jouw volwassen leven nog voordat je een ondernemer was. Wat waren jouw kwaliteiten die er toen al uitsprongen en je nu gebruikt in je bedrijf?

Oftewel: wat zat er van jongs af aan al in? Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, had ik al vroeg een ‘onderneming’. Ik gaf gymles aan de buurtkinderen en zij betaalden daar een paar cent contributie voor ;-). Van jongs af aan vond ik het al fijn om mijn kennis met anderen te delen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

les geven

Aan de slag met Trowback Thursday – #tbt

Je kunt er ook voor kiezen terug te gaan in de geschiedenis van je bedrijf. Hoe ben je je bedrijf gestart? Aan de keukentafel? In een piepkleine winkel of kantoor? Waar is het allemaal begonnen? Begon je je cursussen met 3 mensen? Laat zien. Het zijn allemaal manieren om jouw groei te laten zien.

Tips

Schrijf alle ideeën op die door dit blog te lezen naar binnen schieten. Pak je fotoalbums erbij. Reproduceer geschikte foto’s met een digitale camera of je telefoon.

Vervolgens archiveer je je digitale foto’s voor later gebruik.

Op een willekeurige donderdag plaats je de foto op Instagram met  in de omschrijving uitleg over de link met je bedrijf en #tbt.

Ik ben heel benieuwd. Komen er al ideeën bij jou op? Deel ze in het reactieveld onderaan dit blog.

Feedback

Ik kan mij voorstellen dat je vragen hebt over de foto’s die je deelt, de teksten die je schrijft of andere hashtags naast #tbt. Wellicht is een Unlock sessie dan iets voor jou. Samen nemen we tijdens een online sessie je Instagram account door. Je krijgt feedback en praktische tips én de opname van de sessie. Je leest er hier meer over.

Volg je mij op Instagram?

Wekelijks deel ik Instagram- en marketingtips op mijn account. Ben je benieuwd naar wel ik deel? Volg mij!

...nog meer interessante Blogs:
4 berichten
 • Hans
  Beantwoorden

  Super leuk artikel, ik ben al een tijdje aan het denken wat ik kan doen in mijn bedrijf als TBT maar er komt nog weinig uit. Gaat helemaal goed komen –> Aanhouder wint 😉

  • Willy Valk
   Beantwoorden

   Goed om te horen Hans. Laat nog eens wete wat je bedacht hebt voor je bedrijf 🙂

 • Brigitte van Hengel
  Beantwoorden

  Wat een leuk id! Groet Brigitte van Alles is Liefde

  • Willy
   Beantwoorden

   Veel succes Brigitte en geef eens een seintje als je iets hebt geplaatst!

Laat een bericht achter of stel een vraag: