Linkin.bio geeft meer verkeer naar je website

Met de link in je Instagram bio (profiel) kun je meer verkeer naar je website genereren, je webshop of je volgers helpen meer te ontdekken over je diensten.

Maar omdat die link de enige klikbare link op je hele Instagram account is, moet je telkens naar je profiel om deze aan te passen als je je volgers ergens naar toe wilt leiden.

Daarom wil ik je helpen met een handige strategie, waarmee je élk Instagram bericht in een enkele klik die link meegeeft die jij wilt. Denk aan een nieuw blog, een product of je contactpagina.

Je doet dit met de gratis tool van Later. En om het nog mooier te maken – je kunt exact zien hoeveel verkeer er vanuit Instagram naar je website is gegaan en welke berichten de meeste betrokkenheid opleveren.

Hoe Linkin.bio van Later werkt

Stap #1 Log in bij Later op je laptop of pc

Wanneer je Later nog niet eerder hebt gebruikt maar je een gratis account aan.

In het menu links zie je Linkin.bio. Volg de instructies van Later om een unieke url te maken en deze in je Instagram profiel te plaatsen.

willy-valk

Stap #2 Voeg een link to aan een ingepland bericht

Maak een bericht aan in Later en bij het Linkin.bio-veld  plak je de url waar je naar wilt verwijzen.

Dit bericht is op het moment van plaatsen gekoppeld aan deze specifieke link.

Stap #3 Voeg jouw Linkin.bio url toe aan je Instagram bio

Elk bericht met link valt onder jouw eigen Linkin.bio link.

Je kunt daardoor in je onderschrift van je Instagram bericht simpelweg zetten ‘klik op de link in mijn bio’. Zonder dat je deze in Instagram zelf hoeft aan te passen.

Het enige dat je hoeft te doen is jouw unieke link eenmalig in je bio te plaatsen.

Stap #4 Vertel je volgers over de nieuwe link in je bio

Als je bovenstaande stappen hebt gedaan ben je klaar om je volgers te vertellen over je nieuwe link.

Volgers die op deze link in je bio klikken, zien een tijdlijn die overeen komt met je Instagram tijdlijn. Ze kunnen nu elk willekeurig bericht aantikken en ze worden naar de pagina gebracht die jij hebt gelinkt aan dit bericht.

En vanuit die pagina, kunnen ze je website verder bekijken en wie weet direct een klant van je worden.

How To Video Linkin.bio

Vind je het fijn om te zien HOE je zo’n link plaatst? Bekijk dan de korte video die ik over de Linkin.bio heb gemaakt. In deze video laat ik je zien waar je jouw link plaatst en waar je de statistieken vindt. Aan de hand van de statistiek zie je precies welke berichten de meeste betrokkenheid geven, handig voor toekomstige berichten.

De juiste volgers

Ik wens je veel verkeer naar je website toe, nu je weet hoe je nu snel en gemakkelijk je volgers naar verschillende pagina’s kunt sturen.

Maar alles begint natuurlijk met de juiste volgers. En daar kan ik je bij helpen. Met de Instagram Profiel Checklist zie je of je alle informatie in je profiel geeft die een potentiële klant van je nodig heeft. Want wist je dat in een paar seconden wordt besloten om jou te volgen, of niet? Vraag daarom deze gratis checklist aan.

LET’S GO INSTA – blijf in beweging

Wekelijks instructies krijgen, overleg en berichten posten berichten posten aan de hand van de Hands on Contentkalender. Maandelijkse Q&A + verdieping via Zoom. Dat is in het kort Let’s Go Insta.

Fantastisch als je het lastig vindt om consistent te blijven posten. Voor jou als je er genoeg van hebt om alles in je eentje uit te vinden en graag een stok achter de deur hebt. Check dit programma en informeer wanneer de volgende groep start.

...nog meer interessante Blogs:
2 berichten
 • Engelina Fenn
  Beantwoorden

  Hoi Willy,
  Echt zo blij met deze optie. Heb later al in gebruik, ook om berichten in te plannen. Ideaal.

  • Willy
   Beantwoorden

   Yes, helemaal mee eens!

Laat een bericht achter of stel een vraag: