Meer Instagramvolgers krijgen, hoe doe je dat als ondernemer?

bestnine2016Instagram 

Volg jij mij al een tijdje dan weet je dat ik dol ben op Instagram als marketingtool. Ik stimuleer ondernemers graag ermee aan de slag te gaan.

Instagram is namelijk geen hype maar een serieus platform waar je als ondernemer veel profijt van kunt hebben. Het is echt niet zo dat alleen jongeren zich er mee bezighouden. Zij pakken natuurlijk een ‘nieuw’ social media platform snel op, maar inmiddels zijn er ook veel ‘ouderen’ actief.

Juist omdat mensen jou en je bedrijf via Instagram leren kennen aan de hand van jouw persoonlijke foto’s is het een prachtig platform. Ben je nog niet echt bekend met Instagram en weet je niet zo goed of het iets voor je is, lees dan dit artikel waarin ik je uitleg wat de voordelen van Instagram zijn voor jouw onderneming.

Maar goed, ik zou je vertellen hoe je meer volgers krijgt. Niet dat het alleen maar om volgers gaat. Engagement en interactie met de mensen die jouw foto’s bekijken zijn heel belangrijk. Want laten we eerlijk zijn, hoe meer volgers je hebt, hoe meer kans er is op interactie, potentiële klanten en aandacht die jouw onderneming helpt groeien.

5 tips om meer volgers te krijgen op Instagram

  • Eigenlijk is het simpel, ga zelf mensen volgen en ga in contact met hen. Deel actief ‘likes’ uit in de vorm van hartjes en reageer op de foto’s die je ziet. Stel vragen en geef gemeende complimenten. Laat je naam en je gezicht regelmatig voorbijkomen, zodat meer mensen je leren kennen en je gaan volgen.
  • Vertel dat je een Instagramaccount hebt. Als mensen dat niet weten; hoe kunnen ze je dan volgen? Zet het in je nieuwsbrieven, in je e-mailhandtekening, op je factuur of kassabon, op je website. Doe aan cross-promotion, dus laat je Facebook- en Twittervolgers weten dat je actief bent op Instagram.
  • Een andere tactiek is om jouw volgers te vragen anderen te taggen in een reactie op jouw foto. Een voorbeeld: je geeft een waardevolle tip op Instagram. Vraag dan jouw volgers 2 mensen in hun Instagramnetwerk te taggen waar die tip ook nuttig voor is.
  • Ben jij op de hoogte van een event in jouw vakgebied, zoek dan de hashtag van dat event op. Denk aan congressen, een beurs, markt, concert of conferentie. Bekijk de berichten met die betreffende hashtag en ‘like’ de berichten die jou aanspreken. Degene die het bericht heeft geschreven ziet jouw reactie en zal zich afvragen wie je bent. Als jouw account aansluit bij hun interesses gaan ze je volgen.

Een voorbeeld: jij richt je op vrouwen met een gezin. Als je weet dat jouw potentiële klanten de vakantie- of huishoudbeurs bezoeken, zoek dan op de hashtag die bij dit event hoort. Reageer op een leuke foto of geef een ‘like’. Wees creatief in het bedenken waar jouw klanten kunnen zijn.

Nog een paar voorbeelden: ben je een dierenarts, kijk dan bij honden- en kattenshows voor hashtags; heb je een restaurant, zoek dan naar relevante foodmarkets.

  • Werk samen met iemand op Instagram die dezelfde doelgroep heeft. Deel de foto van diegene met jouw volgers en andersom. Je doet dit bijvoorbeeld met de app Repost, gratis verkrijgbaar voor (iOS) en Android. Zoek je partners zorgvuldig uit en wees er zeker van dat jouw volgers écht iets hebben aan dat bericht. Jouw partner doet hetzelfde voor jou

Aan de slag

Al deze tips helpen je het aantal volgers te vergroten. Kies er één uit en ga daar mee aan de slag. Laat je hieronder in het reactieveld weten met welke tactiek jij begint?

Smaken deze tips naar méér? Hoe zou het zijn om elke week een waardevolle les in Instagrammarketing te ontvangen? Waarmee je een geweldig profiel opbouwt, alle tips & tricks leert om een trouwe schare fans om je heen te verzamelen? Fans en volgers die jouw klanten worden!

Ik nodig je van harte uit om de online cursus 50X Instagram Succes te volgen. Zodat Instagram voor jou gaat werken.

En volg je mij al op #Instagram?! Je vindt mij als @willyvalk

 

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: