Nieuw – aanbevelingen op je Facebookpagina

De kracht van een aanbeveling...

“Je zult het geweldig vinden!” Pieter, mijn mastermind- en ondernemersvriend wist het zeker. Net terug uit Londen zat hij nog te stuiteren tijdens het verslag doen. Het enthousiasme spatte van zijn gezicht. Oké, ik was overtuigd. “Hoe en waar kan ik boeken?” was mijn enige vraag.

Want als Pieter zo tevreden was over een training, dan is die training goed. Dan kan ik daar met een gerust hart mijn tijd en geld insteken. En zo heb ik in 2017 de tickets voor Unleash the Power Within besteld. Zonder te weten wat er precies op het programma stond of waar het precies was.

Stel je nu eens voor dat er klanten zijn die op deze manier over jouw bedrijf vertellen… dat ze mensen zo enthousiast maken dat die zonder alle details te weten contact met je opnemen. Gewoon omdat ze hun vriend of collega vertrouwen. Op hun woord geloven.

Facebook weet hoe waardevol aanbevelingen zijn voor ondernemers. En daarom hebben ze het sterrensysteem veranderd in geschreven aanbevelingen. Ik zal je uitleggen hoe het werkt want niets is zo waardevol als een mooie aanbeveling. Het trekt mensen echt over te streep.

Willy blogfoto

“Aanbevelingen zijn krachtige steunbetuigingen”

Facebook is sinds kort gestopt met het sterbeoordelingsysteem. Wanneer klanten nu een review willen schrijven, kunnen ze ervoor kiezen je pagina aan te bevelen. Deze aanbevelingen worden openbaar weergegeven op je pagina zodat iedereen deze kan zien.

De voordelen van de nieuwe Facebook aanbevelingen op een rij:

 1. Je bent in staat je bereik met aanbevelingen te vergroten. Omdat mensen tegenwoordig steeds vaker de zoekfunctie van Facebook gebruiken, op zoek naar een product of dienst. En een pagina met aanbevelingen is beter vindbaar.
 2. Als een aanbeveling via een mobiele telefoon wordt geplaatst, is er de mogelijkheid om er een foto aan toe te voegen.
 3. Wanneer een tevreden klant een aanbeveling schrijft, kan deze kiezen uit tags die het beste bij de aanbeveling past.

Hoe je aanbevelingen inschakelt voor je pagina

Als je aanbevelingen inschakelt kan iedereen die aangemeld is bij Facebook een aanbeveling publiceren en de beoordeling zien.  Ook is je bedrijf gemakkelijker te vinden via de Facebook zoekfunctie. De moeite waard om even te controleren of je je aanbevelingen hebt ingeschakeld of dit zo direct te doen.

 • Ga naar je Pagina en klik bovenaan op Instellingen
 • Klik in de linkerkolom op Sjablonen en tabbladen
 • Scrol omlaag en klik op Een tabblad toevoegen
 • Klik op Tabblad toevoegen naast Aanbevelingen of recensies

Hoe jouw klant of volger je pagina aanbeveelt

Soms wil je zelf het initiatief nemen om mensen te vragen je aan te bevelen. Want vaak wordt er niet aan gedacht. Ook al zijn ze ontzettend tevreden over jouw bedrijf of de berichten die je deelt op je pagina. Mochten ze niet weten hoe dat gaat, dan vertel of deel je deze stappen:

 • Ga naar de pagina waar de aanbeveling op moet komen te staan
 • Klik op Aanbevelingen of Recensie aan de linkerkant van de pagina
 • Klik op Ja om de pagina aan te bevelen
 • Schrijf de aanbeveling.
 • Klik op Plaatsen

Er zijn een paar richtlijnen waar je klant rekening mee moet houden:

 • de aanbeveling is gericht op een product of dienst van jouw bedrijf
 • het is gebaseerd op persoonlijke ervaring
 • de klant mag niet de beheerder van die pagina zijn.
aanbeveling hands on social media

Een aanbeveling rapporteren

Aanbevelingen die niet voldoen aan de richtlijnen of geen betrekking hebben op het product of dienst zijn te rapporteren bij Facebook. De aanbeveling wordt beoordeeld en mogelijk verwijderd.

Je rapporteert een aanbeveling als volgt:

 1. Ga naar de aanbeveling en klik rechtsboven op … (drie puntjes)
 2. Selecteer Geef feedback over deze aanbeveling
 3. Volg de aanwijzingen op het scherm

Ten slotte

Pieter had helemaal gelijk. De training Unleash the Power Within was meer dan geweldig en gaf mij een enorme boost van energie die maanden tot wel een jaar heeft doorgewerkt. Zo ben ik meer gaan sporten, kilo’s afgevallen en mijn bedrijf ging als een speer. En ik ben niet de enige die want tijdens die dagen in Londen heb ik met veel mensen gepraat en bijna iedereen was daar op aanraden van een vriend of collega die eenzelfde ervaring had.

Heb ik je kunnen overtuigen van de kracht van de aanbeveling? Heb jij een mooi voorbeeld? Deel het dan hieronder.

...nog meer interessante Blogs:
2 berichten
 • Emily
  Beantwoorden

  Ha Willy,

  fijn deze info!
  Ik wist het niet, of iig ik was me eer niet van bewust!

  Ik ga idd mensen uitnodigen om een recensie / testimonial te schrijven, dank weer 🙂

  Emily

  • Willy
   Beantwoorden

   Hi Emily, zeker doen hoor! Dat staat goed en geeft vertrouwen. Veel succes 🙂

Laat een bericht achter of stel een vraag: