Ontdek de kracht van een weggever: hoe die je bedrijf laten groeien en klanten aantrekt

De weggever 

Heb je er ooit aan gedacht om iets waardevols weg te geven aan je potentiële klanten?

Als laagdrempelige kennismaking met jou en je bedrijf, je diensten of producten.

Misschien een handige checklist, een inspirerende video of een waardevol e-book?

Dit wordt ook wel een ‘weggever’ genoemd, en het kan een krachtig hulpmiddel zijn om je bedrijf te laten groeien.

Ik weet dat er veel vragen en bedenkingen zijn bij zo’n weggever en daarom beantwoord ik hier enkele veelgestelde vragen over weggevers.

WILLY VALK

Veel gestelde vragen over de weggever

 1. Wat is een weggever eigenlijk?

  Een weggever is eigenlijk een soort digitaal cadeautje dat je gratis weggeeft aan mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Het kan verschillende vormen aannemen, maar meestal gaat het om waardevolle content, zoals een e-book, een checklist of een handige video. Het enige wat je ervoor terugvraagt, is het e-mailadres van de ontvanger, zodat je met hen in contact kunt blijven.

 2. Waarom zou ik een weggever willen maken?

  Een weggever is als een uitgestoken hand naar je potentiële klanten toe. Het laat zien dat je om hen geeft en bereid bent om waarde te delen voordat er zelfs maar sprake is van een aankoop. Door iets waardevols gratis weg te geven, bouw je vertrouwen op en laat je zien dat je hen begrijpt. Het is eigenlijk een eerste kennismaking met jouw expertise en manier van werken.

 3. Hoe kan een weggever mijn bedrijf laten groeien?

  Door waardevolle content weg te geven, trek je niet alleen potentiële klanten aan, maar bouw je ook een relatie met hen op. Deze relatie kan leiden tot meer verkopen en een grotere klantenkring. Het is als het planten van zaadjes – door waarde te geven, groeit het vertrouwen en de interesse van je doelgroep in wat je te bieden hebt.

 4. Welke soort content kan ik gebruiken?

  Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om de vorm van je weggever. Denk aan e-books, checklists, video’s, infographics, en zelfs webinars. Het belangrijkste is dat de content waardevol is voor je doelgroep en hen helpt bij het oplossen van hun problemen of uitdagingen.

 5. Wat zijn goede onderwerpen?

  Goede onderwerpen voor je weggever zijn diegene die relevant zijn voor je doelgroep en hun behoeften adresseren. Denk aan thema’s die aansluiten bij de problemen of uitdagingen waar ze mee worstelen. Je weggever fungeert als een eerste stap richting het oplossen van hun problemen en het transformeren van hun denken en handelen.

Voortdurende groei

Sinds ik bijna 10 jaar geleden mijn allereerste e-book introduceerde, was de respons meteen positief.

Ondernemers maakten er enthousiast gebruik van en vonden al snel hun weg naar mijn diensten. Dat was het begin van vele succesvolle programma’s.

In de afgelopen jaren hebben mijn verschillende weggevers telkens weer gezorgd voor een bloeiend resultaat. Met duizenden aanvragen hebben ze bijgedragen aan de voortdurende groei van mijn bedrijf.

Kortom, een weggever is een fantastische manier om je bedrijf te laten groeien en meer klanten aan te trekken.

Je eigen weggever

Wil jij zelf ook ontdekken hoe je een effectieve weggever kunt maken en hoe je deze kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Schrijf je dan in voor de komende Lente Challenge en ontvang praktische tips, strategieën en persoonlijke feedback om je op weg te helpen.

Dit is wat het je in ieder geval concreet oplevert:

√ de perfecte titel en onderwerp
√ een duidelijk beeld van de inhoud van je weggever
√ je weet hoe je met je weggever klanten kunt aantrekken

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de Lente Challenge

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: