Ontdek Threads: het nieuwe social media avontuur

Op 14 december was daar de langverwachte nieuwkomer het sociale media speelveld: Threads. Dit platform, een briljante zet van Meta (de eigenaar), neemt je mee terug naar de tijd van old school Twitter, zo’n 10-15 jaar geleden.

Wat maakt Threads uniek? Het is toegankelijk voor iedereen met een Instagram-account, zonder onderscheid tussen privé- en zakelijke accounts, en opvallend, voorlopig zonder advertenties.

Mijn eerste indruk? Heerlijk basic, simpel en overzichtelijk. Met 500 tekens om je gedachten te delen, een bericht in te spreken en de mogelijkheid om foto’s of video’s te posten, vermijdt Threads ingewikkelde functies. Het lijkt op een chronologische tijdlijn, maar er is zeker een algoritme dat suggesties doet en berichten laat zien van mensen waarmee je op Instagram ook interactie hebt.

Willy Valk

Voor wie is het?

Als je houdt van interactie, dialoog en discussie, is Threads perfect voor jou. Maar onthoud, alles is openbaar, er zijn geen privégesprekken. Voor ondernemers is het, net als in de begindagen van Twitter, slim om eerst even mee te lezen, hier en daar te reageren en jezelf voor te stellen. Wees niet te haastig met verkopen; mensen zijn nu aan het ‘spelen’.

Het is raadzaam om eerst te observeren wat je interessant vindt op het platform en wat je irriteert. Leer hiervan en ontdek hoe jij Threads wilt benaderen.

Moet je nu instappen?

Ja, absoluut! Neem de tijd om het platform te verkennen. Maak je account aan via Instagram, importeer je profiel en contacten. Neem de tijd om rond te kijken, hier en daar te reageren en de komende tijd af en toe een kwartiertje te besteden aan het ontdekken van wat er gebeurt. Mensen kunnen je in ieder geval gaan volgen.

Belangrijk om te weten: je kunt geen Threads-account aanmaken zonder een Instagram-account. Dit heeft als voordeel dat anderen niet zomaar jouw naam kunnen ‘stelen’.

Wat kun je verwachten

Wat betreft posts, experimenteer met verschillende formaten foto’s, van grote verticale afbeeldingen tot vierkante. Ook video’s en zowel korte als ‘lange’ teksten zijn mogelijk. Statistieken zijn momenteel nog niet beschikbaar in de app.

Tip: tik bovenin op het logo van Threads en je kunt schakelen tussen 2 tijdlijnen. Eén met je volgers en een met volgers én account suggesties op basis van interesse. 

Je kunt je Threads direct delen op Instagram, maar ik zou adviseren om content per platform te posten om verwarring voor je volgers te voorkomen. Een leuke foto of video die je hebt gemaakt voor Instagram kun je echter gerust een keer op Threads plaatsen met een andere korte tekst.

Dus, maak dat account aan, kijk rond en ga het nieuwe avontuur aan op Threads!

Vragen?

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent en ik beantwoord graag al je vragen. Aangezien alles nieuw is, is geen vraag te gek!

...nog meer interessante Blogs:
2 berichten
 • Anja kleeven
  Beantwoorden

  Hallo ik weet niet zeker of je mij hulp kunt bieden. Ik heb een webshop op etsy en ik maak regelmatig gebruik van instagram maar mijn klanten blijven uit. Liefs

  • Willy
   Beantwoorden

   Ha Anja, leuk dat je contact opneemt. En ik kan je zeker helpen. We kunnen samen kijken naar je profiel, je berichten, regelmaat van posten en wat je daar aan kunt verbeteren. Je kunt hiervoor een Unlock sessie boeken. Je krijgt de opname om alles nog eens rustig door te nemen.

Laat een bericht achter of stel een vraag: