Waar loopt jij tegenaan met social media?

Fijn dat je dit blog hebt gevonden!

Want weet je, dit blog is speciaal voor jou: de vrouwelijke ondernemer van 40+. Ik wil je helpen met de marketingtips om door middel van social media meer klanten te krijgen en je omzet te verhogen.

Met simpele adviezen die niet veel tijd kosten om uit te voeren en er voor zorgen dat je optimaal online zichtbaar bent.

Gesprekken

Ik heb de laatste maanden veel gesprekken met ondernemers gevoerd en ik heb begrepen dat er best veel problemen zijn als het gaat om social media marketing. En dat is niet vreemd als je bedenkt dat marketing niet hetgeen is waar je voor opgeleid bent.

Jij bent goed in het helpen van jouw klanten met jouw expertise. En ik weet zeker dat dáár jouw passie ligt en niet in het verzinnen van Facebookberichten, Instagram artikelen schrijven en jezelf promoten via het internet.

Nieuwe marketing

Het goede nieuws is dat de nieuwe marketing via social media helemaal niet gaat om ‘verkopen’. Het gaat om verbinding maken met je doelgroep. En dat doe je door te laten zien waar jij goed in bent. Je deelt je kennis en je helpt mensen. Je gaat in gesprek met je potentiële klanten en bouwt een band met ze op, je helpt ze. En dat is toch wat jij graag doet, nietwaar?

Waardevolle informatie

Zo bouw je een publiek op met het delen van waardevolle informatie. Zo nu en dan verwijs naar je website, waar een mooi en relevant aanbod op staat. Voor een kennismakingsgesprek, een gratis e-book of een training. Inmiddels hebben ze via de sociale media al kennis met je gemaakt, met jouw werkwijze, waardoor de stap om met jou verder te gaan nu zo gemaakt is.

Geen tijd

Hands on Social MediaEen andere probleem wat ik hoorde, is dat je ad hoc iets met social media doet, herken je dit? Zeker niet met regelmaat want het kost zoveel tijd!

En waar haal je de inhoud, de content, van je tweets en posts vandaan? Of je bent al een stap verder maar het lukt je niet om het te automatiseren, zodat je het maar laat zitten, veel te ingewikkeld.

Geen zorgen

Ik ga je hierbij helpen! Maar allereerst is het voor mij handig om te weten waar jij, mijn lezer, precies tegenaan loopt. Dan ga ik in de volgende blogs jouw probleem en vragen op gebied van social media marketing uitleggen en beantwoorden.

Geef daarom antwoord op de volgende vraag; waar loop jij tegenaan met social media?Je kunt je reactie hieronder plaatsen.

Zullen we contact houden?

Ontdek Facebook updates, marketingtips en meer op mijn Facebookpagina.
Bekijk mijn foto’s mét Instagragram tips op mijn Instagram.
Twitter mee en lees al mijn marketingtips en tricks op Twitter.
Link met mij op LinkedIn.
Bekijk mijn leerzame video’s op Vimeo.

...nog meer interessante Blogs:
2 berichten
 • Aafke Dijkstra
  Beantwoorden

  Goodmorning😀 Gelukkig al een heel eind gevorderd intussen. Ik mis een systeem met betrekking tot het plaatsen en maken van mijn berichten en blogs. Voor hè het weet is de dag voorbij en denk je. Ojee, weer niets eraan gedaan. Bovendien wordt ik zelf ook erg moe van alle berichten, die in binnenkrijg via de mail en Facebook. 😯 LinkedIn kom ik niet eens aan toe. Ik denk dan ook. Zie je wel zo gaat het bij anderen vast ook. Niet om negatief te doen. En dan dat gezeur met Google rankings etc pff😀 maar de zon schijnt gelukkig vandaag 😀
  Fijne dag🌞

 • Willy Valk
  Beantwoorden

  Dank je wel Aafke, voor het aangeven waar jij tegen aanloopt met social media.

  Je geeft zelf al aan dat je eigenlijk een systeem nodig hebt. Dat ben ik helemaal met je eens want zonder dat ren je steeds achter de feiten aan. Je vind hier informatie over in mijn blogs en een systeem is dan ook waar ik ondernemers mee help; het opzetten van een social media marketing systeem.

  Daarnaast krijgen we inderdaad allemaal een overload aan mails en berichten dagelijks over ons heen gestort. Wil jij als ondernemer nog onder de aandacht komen is het echt belangrijk dat je iets waardevols te melden hebt aan je potentiële klanten. In mijn blog content marketing ga ik daar verder op in.

Laat een bericht achter of stel een vraag: