Wat is de betekenis van throwback thursday (tbt) op Instagram?

Throwback Thursday op Instagram: hoe het je onderneming kan helpen

Stel je voor: je bladert door je Instagram en ziet een oude foto van een collega die op een zonnige lentedag langs een weiland vol lammetjes staat. Onder de foto staat de hashtag #tbt of #throwbackthursday.

Misschien denk je bij jezelf: wat betekent dat eigenlijk? En hoe kan ik dat gebruiken op Instagram?

#TBT

Wat betekent #tbt eigenlijk?

Goed, je vraagt je dus af wat die hashtag #tbt betekent? Het staat voor Throwback Thursday, een populaire trend op Instagram waarbij mensen herinneringen ophalen door foto’s en verhalen uit het verleden te delen. En dat doe je op donderdag, vergezeld door de hashtag #tbt.

Denk hierbij aan bijzondere momenten, mijlpalen en ervaringen. Of het nu gaat om je kindertijd, je eerste stappen als ondernemer, of gewoon een leuke gebeurtenis uit het verleden. Het fenomeen #tbt biedt een leuke en nostalgische manier om verbinding te maken met je volgers.

Waarom #tbt belangrijk is voor ondernemers

Voor ondernemers kan het delen van #tbt-berichten op Instagram een mooie manier zijn om een band op te bouwen met hun volgers. Het stelt je in staat om je persoonlijkheid te laten zien, je verhaal te delen en een connectie te maken met je volgers op een meer menselijke en authentieke manier.

Door terug te kijken naar de weg die je hebt afgelegd, kunnen je als ondernemer laten zien hoe je bent gegroeid en geëvolueerd, en kun je je volgers inspireren en betrekken bij jouw missie.

Hoe throwback thursday onderdeel wordt van je strategie

  1. Persoonlijke verhalen delen
    Neem je volgers mee op een reis door de tijd door het delen van foto’s van vroeger. Laat zien hoe ver je bent gekomen en deel de hoogtepunten en uitdagingen van je ondernemersreis.
  2. Toon je groei
    Laat zien hoe je bent gegroeid als ondernemer en als persoon door terug te kijken naar waar je begonnen bent en waar je nu staat. Dit kan een inspirerende boodschap zijn voor je volgers en laat zien dat succes vaak het resultaat is van doorzettingsvermogen en toewijding.
  3. Bouw aan de band met je volgers
    Zie #tbt als een kans om een emotionele connectie te maken met je volgers door het delen van gedeelde herinneringen en ervaringen. Laat zien dat je een echt persoon bent met een verleden, net als zij. En dat je hun reis begrijpt en waardeert. Het laat tegelijkertijd je ervaringsdeskundigheid zien.

Conclusie

Throwback Thursday (#tbt) is niet alleen een leuke trend op sociale media. Het is ook een geweldig hulpmiddel voor jou om een authentieke en persoonlijke band op te bouwen met je volgers.

Door oude foto’s, verhalen en herinneringen te delen, geef je een uniek kijkje achter de schermen en laat je zien wie je bent en waar je voor staat als ondernemer. Uit de Instagram summer school, waar altijd een tbt-opdracht in verwerkt zit, weet ik hoe goed er wordt gereageerd op die oude foto’s. Dus het is zeker de moeite waard om te proberen.

Boek een Unlock een-op-een sessie

Wil je meer weten over hoe je #tbt kunt gebruiken in je Instagram marketing en dit samen met mij bespreken? Of twijfel je over je Instagram profiel of de hashtags die je gebruikt. Overweeg dan een Unlock sessie, waarin we samen je Instagram-account onder de loep nemen voor praktische tips en advies om je zichtbaarheid te vergroten. Klik hier voor meer informatie

Heb je nog andere vragen over #tbt? Laat het me hieronder gerust weten, ik help je graag verder! En volg mijn Instagram account voor meer tips & inspiratie.

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: