Zo plan je Instagram Verhalen in

Als drukke ondernemer ben je constant op zoek naar slimmer in plaats van harder werken. Het inplannen van Instagram Verhalen is een voorbeeld van slim werken. Hoe je Verhalen van te voren maakt en inplant, lees je in dit artikel.

Instagram Verhalen inplannen

Instagram Verhalen, ik noem ze ook wel Stories zijn video’s of foto’s die 24 uur te zien zijn. Verhalen worden goed gekeken juist omdat ze kort beschikbaar zijn, informeel en spontaan.

Het nadeel is dat je vaak geen tijd hebt om Verhalen te plaatsen omdat je je werk ervoor moet onderbreken. Dat probleem is opgelost door je Stories in te plannen. Je werk je efficiënt en profiteert tóch van de interactie die je met Stories krijgt.

Een ander voordeel is dat je het maken, bewerken en inplannen op je laptop, desktop of je telefoon kunt doen, op de momenten dat het jóu uitkomt.

willy valk

Is er een app om Stories in te plannen?

Het is niet mogelijk om via de Instagram app op je telefoon Stories in te plannen. Sinds mei 2021 is dit wel mogelijk via Facebook Business Suite. Zowel met de app als op je laptop- en desktop.

Met Hootsuite- en Later kan inplannen ook, maar dan heb je een betaald account nodig.

Facebook Business Suite

Om je Instagram Stories in te plannen via Facebook ga je naar je Facebook Pagina. Aan de linkerkant van je scherm zie je in je menu ‘Business Suite’ staan. Volg de stappen hieronder:

  • Klik op de knop ‘Verhaal maken’ naast de grote blauwe knop ‘Bericht maken’
  • Haal het vinkje weg bij je Facebookpagina, zodat je verhaal alleen op Instagram komt
  • Upload de foto of de video die op je computer staat *
    De beschikbare mogelijkheden die in Business Suite biedt zijn beperkter dan Instagram zelf je biedt. Je kunt je upload alleen uitsnijden, tekst en stickers toevoegen.
  • Ben je klaar met het bewerken, klik op Toepassen
  • Klik  naast Publiceren op het driehoekje en Verhaal plannen
  • Kies een datum en tijd voor je Verhaal
  • Plan je Verhaal in en klaar!

Je kunt je geplande Verhaal controleren door naar Berichten en Verhalen te gaan, Gepland. In deze sectie ben je in staat het tijdstip nog te wijzigen.

* zorg dat je van te voren video’s of foto’s maakt en naar je computer stuurt

Voordelen van inplannen Instagram Verhalen

Tijd besparen

Het aanleren je Stories in te plannen gaat je veel tijd besparen en zorgt voor minder afleiding door je (werk)dag heen.

In plaats van het maken, bewerken en posten van Stories, maak je je Stories voor de hele week aan.

Natuurlijk kun je spontaan Stories plaatsen als er iets leuks – on the spot – gebeurt dat je wilt delen met je volgers.

Strategisch werken

Ben je van plan een (online) workshop te organiseren? En wil je daar aandacht aan besteden? Het is fijn als je van te voren al je Verhalen klaar te hebben staan zodat je daar geen zorg meer om hebt.

Verlost van kleine knopjes

Typen met je duimen vind ik niet fijn. En let je even niet op dat heeft de autocorrect functie van je telefoon een creatieve invulling gegeven van wat je wilde typen.

Door je Verhalen op je computer te maken ben je verlost van die ergernissen.

Frisse blik

Het is altijd een goed om jezelf even los te maken van je content. Na een paar minuten kijk je weer met een frisse blik naar je Story.

Dat is een stuk lastiger als je ‘spontaan’ Verhalen plaatst. Als je je Verhalen inplant met Business Suite, kun je ze nog even doorlopen voor ze live gaan.

Meer interactie

Als je handigheid hebt in het inplannen van je Stories, is de kans groot dat je ze vaker gaat posten.

Als je volgers je hierdoor beter leren kennen is het te verwachten dat ze vaker gaan reageren op je Verhalen. En betrokken volgers worden sneller klanten.

Klaar om aan de slag te gaan met het inplannen van je Stories? Vind je het fijn om hier met mij eens over te brainstormen? Welke strategie bij jou past? Informeer dan naar de mogelijkheden van een Social Media Consult.

Instagram Profiel Checklist

Vraag HIER gratis de handige Checklist aan voor een geweldige eerste kennismaking die zorgt voor meer volgers + mijn beste Instagram tips.

Online cursus 50XInstagramSucces

Instagram marketing onder de knie krijgen, zonder dat het je uren per week kost. De juiste strategie zorgt voor de juiste volgers voor jouw bedrijf. Bekijk mijn online cursus 50XInstagramSucces waarin je alles leert wat je nodig hebt voor zakelijk Instagram succes. Praktische korte lessen die je stap voor stap helpen klanten te krijgen via Instagram.

...nog meer interessante Blogs:

Laat een bericht achter of stel een vraag: